Mesajul rectorului

Comandantul AFT

Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", continuatoarea traditiilor militare a primei scoli de ofiteri din Romania, infiintata la Bucuresti in data de 13 iunie 1847, este institutia de invatamant superior militar care si-a asumat misiunea de a forma tinerii ofiteri din Fortele Terestre ale Armatei Romaniei.

Amplasata in centrul tarii, in municipiul Sibiu, oras care imbina armonios trecutul istoric cu prezentul, Academia Fortelor Terestre, cu o traditie educationala de peste 170 de ani in domeniul invatamantului militar romanesc, ofera tuturor celor care decid sa-i urmeze cursurile posibilitati de formare deosebite. Printr-un corp didactic de exceptie si facilitati de instruire moderne, apropiate realitatii din mediul operational actual, prin programe de studii supuse periodic evaluarii, prin stagii de pregatire in tara sau in institutii de invatamant din strainatate, prin programul Erasmus+ si prin implicarea studentilor in activitati extracurriculare, sportive si de recreere, institutia noastra a parcurs un drum al confirmarii institutionale de la an la an.

Aflata intr-un continuu proces de adaptare structurala si functionala, academia a adoptat actualul cadru normativ in acord cu exigentele promovate la nivelul statelor europene prin Procesul Bologna, iar elaborarea curriculumului educational pe domenii de studii universitare de licenta, diferentierea standardelor pe niveluri de pregatire (studii universitare de licenta si de masterat) au deschis oportunitati pentru transformarea Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" intr-un centru de excelenta in domeniul educational si al cercetarii stiintifice.

In anul 2021, Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior a acordat institutiei noastre, in urma desfasurarii procesului de evaluare institutionala, pentru a trei oara consecutiv, calificativul GRAD DE INCREDERE RIDICAT.

Cu o oferta educationala bogata, pregatirea studentilor din Academia Fortelor Terestre se bazeaza pe imbinarea eficienta a trei piloni principali: pregatirea academica, cea militara si pregatirea fizica. Disponibilitatea la efort fizic si psihic prelungit, ambitia, dedicatia si perseverenta, acumularile permanente si dorinta de autodepasire sunt cateva dintre atuurile cu care trebuie abordata perioada studiilor in Academia Fortelor Terestre. La finalizarea acestora, fiecare absolvent care va pasi dincolo de portile institutiei noastre va fi un bun specialist militar, luptator, conducator de organizatie, educator si cetatean in sprijinul natiunii.

Activitatea din Academia Fortelor Terestre se desfasoara in jurul valorilor de necontestat: PATRIE, ONOARE, DATORIE, iar salutul comunitatii academice militare sibiene este "SEMPER UNA!", salut pe care cu respect il adresez tuturor celor care vor decide sa ne calce pragul in calitate de studenti sau parteneri.

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.