O noua promotie pregatita sa raspunda "prezent" la chemarea tarii


Cu tresele de ofiter pe umeri, pregatiti sa faca fata provocarilor inerente oricarui inceput de cariera, cei 198 de absolventi ai promotiei "General Ioan Emanoil Florescu" scolarizati pentru Ministerul Apararii Nationale au pasit astazi, 31 iulie, cu incredere pe drumul ales, obtinand noul statut, cel de ofiter.

Ceremonia militara de acordare a gradelor celei mai tinere generatii de ofiteri ai Armatei Romaniei a avut loc pe platoul institutiei, desfasurarea activitatii fiind adaptata actualului context pandemic.

Efortul depus si rezultatele obtinute pe parcursul anilor de studiu din institutia noastra au fost recompensate in aceasta zi unica din viata unui student militar, astfel ca, absolventii clasati pe locul I pe arme si specialitati militare au primit premii si diplome de merit. Ofiterii au fost felicitati de Seful Statului Major al Fortelor Terestre, general maior Iulian Berdila, care le-a oferit placheta Statului Major al Fortelor Terestre si de catre viceprim-ministrul Guvernului Romaniei, Raluca Turcan.

Seful promotiei 2020 al Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" pe Ministerul Apararii Nationale, sublocotenent Livia-Nicoleta Barsan, cea care s-a clasat, cu media 9,57, prima la specializarea universitara Managementul organizatiei, specialitatea militara Artilerie si Rachete, a primit, in semn de apreciere si recunoastere a meritelor obtinute pe timpul studiilor, din partea loctiitorului pentru Planificare al sefului de stat major din cadrul Comandamentului Fortelor Unite, col. Daniel Suditu, placheta omagiala. De asemenea, seful Directiei Instructie si Doctrina din cadrul Statului Major al Apararii, gl.bg. Marian Botea i-a conferit Emblema de merit "Stiinta militara” clasa a II–a, iar Secretarul de stat pentru politica de aparare, planificare si relatii internationale, Simona Cojocaru, stiletul personalizat.

Felicitari tuturor absolventilor! Pasii sa va poarte spre cele mai performante cariere!

SEMPER UNA!

Album foto
Foto: Andrei Elena

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.