UN ULTIM OMAGIU ADUS DOMNULUI GENERAL DE BRIGADA (RZ.) PROFESOR UNIVERSITAR DOCTOR LUCIAN CULDA


Membrii comunitatii Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu isi exprima profundul regret fata de trecerea la cele vesnice a domnului general de brigada (rz.) prof.univ.dr. Lucian CULDA, care timp de peste un deceniu a fost cadru didactic al institutiei noastre, titular al cursurilor „Teoria organizatiei” si „Managementul organizatiei militare”.

Domnul general a sustinut si girat devenirea academica a institutiei noastre, notorietatea si anvergura stiintifica a Domniei sale constituind argumente solide in procesul de autorizare si acreditare academica, institutionala si a programului de studii Managementul organizatiei.

Este autorul teoriei procesual organice si un reputat teoretician al organizatiei si managementului acesteia. A contribuit in mod substantial la promovarea cunoasterii stiintifice in mediul universitar militar, cu merite incontestabile, printre altele, in investigarea si concretizarea situatiei oamenilor si organizarilor sociale in mediul militar, in fundamentarea stiintifica a procesului decizional, explicitarea situatiilor limita si contracararea agresiunii informationale.

A imbogatit biblioteca academiei cu 12 titluri de volume de unic autor si altele in calitate de coordonator stiintific. S-a implicat direct in ridicarea nivelului stiintific al manifestarilor stiintifice, cu studentii si cadrele didactice si a coordonat programele de studii doctorale in stiinte militare a numeroase cadre didactice din academie.

De asemenea, domnul general a fost director al primului contract de cercetare stiintifica al Academiei Fortelor Terestre cu tema ,,Cercetari teoretice şi experimentale privind leadershipul in organizatia militara. Modelare pe structuri multinationale specifice NATO. Implicatii de natura curriculara pentru formarea resursei umane”, in 2004-2005.

DUMNEZEU SA VA ODIHNEASCA IN PACE, DOMNULE GENERAL DE BRIGADA (RZ.) PROFESOR UNIVERSITAR DOCTOR!

Album foto

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.