101 de ani de la Marea Unire - La multi ani, Romania!


Duminica, 1 decembrie, Sibiul a imbracat haine de sarbatoare, o sarbatoare a romanilor de pretutindeni, Ziua Nationala a Romaniei. La implinirea a 101 ani de la Marea Unire au avut loc o serie de evenimente aniversare, organizate de Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", in colaborare cu autoritatile publice locale si celelalte structuri din cadrul Sistemului National de Aparare si Ordine Publica.

Activitatile au debutat cu ceremonia militara de depuneri de coroane si jerbe de flori, la "Monumentul ostasului din toate timpurile", din fata Cercului Militar, fiind urmata de ceremonia militara cu defilarea trupelor si a tehnicii militare, de pe Bulevardul Corneliu Coposu.

Evenimentul s-a incheiat si in acest an cu o uriasa hora a unirii formata de militarii, autoritatile publice locale si sibienii care, astfel, au sarbatorit impreuna Ziua Nationala a Romaniei.

Activitatile aniversare au cuprins si o expozitie de tehnica militara, expozitii foto-documentare si proiectii de film, un spectacol sustinut de Ansamblul Folcloric Profesionist "Cindrelul Junii-Sibiului", prezentarea de gala a filmelor "Transalpina-Drumul Regelui" si "Muzeul Astra" si un concert simfonic sustinut de Orchestra Simfonica a Filarmonicii de Stat Sibiu la Ateneul Roman, transmis in direct in Piata Mare din Sibiu.

Manifestarile s-au incheiat cu o retragere cu torte, organizata de structurile din cadrul Sistemului National de Aparare si Ordine Publica, care a inceput la ora 18:00, la Monumentul Eroilor din Padurea Dumbrava.

La multi ani, Romania!

La multi ani, dragi romani!


Album foto
Foto: A&M Photo
© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.