Saptamana internationala la Universitatea Georgiei de Nord din Atlanta


Lt.col.dr. Laviniu Bojor si sd.plt.adj. Livia Barsan au participat, in perioada 9-16 noiembrie, la Saptamana internationala a cadetilor organizata de "University of North Georgia Institute for Leadership and Strategic Studies" si „U.S. Army War College Strategic Studies Institute".

Pe parcursul saptamanii internationale, gazduita de Universitatea Georgiei de Nord, din Atlanta, SUA, sd.plt.adj. Livia Barsan, alaturi de alti 12 cadeti din Africa de Sud, Argentina, Cehia, Coreea de Sud Estonia, Georgia, Italia, Japonia, Letonia, Polonia, Taiwan si Ungaria, a participat la cursurile colegilor americani, la exercitii demonstrative ale militarilor din cadrul Cursului de Rangeri, aflati in baza militara Fort Benning, a executat trageri cu armament cu aer comprimat si si-a consolidat tehnicile de trecere a obstacolelor prin diferite procedee de alpinism. Studenta noastra a avut parte si de momente de relaxare, participand alaturi de colegii internationali la vizitele organizate de universitatea gazda.

De asemenea, lt.col.dr. Laviniu Bojor a sustinut o prelegere in cadrul simpozionului cu tema "Soldier-Leaders in the Age of AI: The Future of Pre-Commissioning Education", unde a fost dezbatuta problematica legata de impactul schimbarilor tehnologice, evidentiindu-se modul in care avansul stiintific și tehnologic va modela mediile operationale ale viitoarelor conflicte militare, influenta stiintei si a tehnologiei avansate asupra educatiei si dezvoltarii liderilor militari, si impactul inteligentei artificiale si al tehnologiei asupra procesului de luare a deciziei militare.


Album foto

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.