Tinerii strajeri ai Sibiului- student plutonier adjutant Livia Barsan, o ascensiune a determinarii si curajului


O fire competitiva, care lupta sa devina cea mai buna versiune a ei, mai mereu cu zambetul pe buze, dar serioasa in ceea ce face, ea este, in cateva cuvinte, Livia Barsan, studenta in anul III la Academia Fortelor Terestre si cea care va conduce activitatea studentilor, avand cel mai mare grad onorific din randul colegilor sai. Provine dintr-un sat din judetul Iasi, iar liceul l-a urmat la Colegiul National „Emil Racovita” Iasi, profil matematica-informatica, fiind perioada in care au inceput schimbarile majore pentru tanara care pana atunci a copilarit in cel mai frumos mod posibil, la tara, bucurandu-se de frumusetea copilariei la sat. „Curajul pe care l-am descoperit in mine in acea perioada m-a facut sa-mi dau seama ca visul meu, care in copilarie parea atat de nerealist cand tatal meu imi povestea despre zilele lui ca militar in termen, nu era imposibil de indeplinit. Am petrecut anii de liceu printre viitori doctori si informaticieni, asteptand cu mult entuziasm momentul in care am putut sa le confirm ca eu aveam sa fac ceva special: sa studiez la Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” si sa devin ofiter de artilerie”, povesteste studenta.

Visul Liviei din liceu a prins contur, acum este studenta „artilerista”, dar cu fire de artista. Iubeste cartile si animalele, iar odata cu inceperea academiei la pasiunile ei s-a adaugat si alergarea. Studiaza pe cont propriu limba italiana, germana si japoneza, obtinand si cateva premii in cadrul unor dezbateri si conferinte.

Potrivit tinerei, anii petrecuti in AFT au fost hotaratori in evolutia sa personala. In primii doi ani de studentie a urmat stagii de pregatire si a participat la evenimente in cadrul academiilor militare din Italia, Franta si Ungaria, iar in doar cateva saptamani, Livia va ajunge, in calitate de student militar, si in China si SUA. Pe viitor, tanara isi doreste sa se perfectioneze ca ofiter de artilerie, sa dobandeasca recunoastere in cadrul Armatei Romane, si de ce nu, la nivel international.


Album foto
© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.