Seful promotiei „Nicolae Balcescu-200” al Academiei Fortelor Terestre


Prin munca, ambitie si perseverenta, sublocotenent Ariadna-Ecaterina Guta si-a construit drumul spre performanta, devenind seful promotiei „Nicolae Balcescu-200” al Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu. Gandul de a urma o cariera militara l-a avut de la varsta de 10 ani, cand, participand la ceremonia de depunere a juramantului militar al fratelui ei, care este absolvent al institutiei noastre, a fost fascinata de uniforma militara. Crescand, telul ei a ramas acelasi, sa devina ofiter al Armatei Romaniei. Originara din orasul Rovinari, judetul Gorj, Ariadna a absolvit Colegiul National „Ecaterina Teodoroiu” din Targu Jiu, finalizand studiile liceale cu media 10 la examenul de bacalaureat. A ramas in continuare la fel de ambitioasa, a avut incredere in calitatile ei si si-a manifestat mereu dorinta de cunoastere, de a invata in permanenta.

„La putin timp dupa examenul de bacalaureat aveam sa infrunt cea mai mare provocare de pana atunci, admiterea la Academia Fortelor Terestre. Emotiile au fost pe masura, a fost singura mea optiune, nu voiam o alta varianta. Am pasit pe portile academiei cu instrumente de scris, emotii si cunostinte, reusind sa promovez examenul de admitere printre primii. Am avut cea mai mare nota din randul fetelor”, ne-a povestit tanara.

Pe parcursul celor trei ani in academie, Ariadna si-a dorit sa acumuleze experienta, sa invete cat mai multe si sa isi realizeze baza necesara pentru a avea succes in viitoarea cariera militara. A facut parte din lotul sportiv de taekwondo si de schi al academiei, a participat in patru mobilitati internationale in cadrul programului Erasmus+ si Emilio, iar din postura de student gradat a incercat sa transmita mai departe cunostintele si experienta acumulata, ajutandu-si colegii mai mici sa se adapteze si sa infrunte provocarile cu ambitie si curaj.

„Nu am sa uit niciodata emotiile cu care am pasit pentru prima data pe poarta academiei, primele prietenii pe care le-am legat si primele miscari de instructie de front invatate. Mediul pe care Academia Fortelor Terestre l-a creat, posibilitatile de formare si dezvoltare oferite, cadrele didactice, comandantii, instructorii si relatiile cu colegii au contribuit in permanenta la succesul meu. Mi-am dorit sa fiu printre cei buni, iar la final, la repartitie, sa am ocazia sa aleg o functie care sa imi ofere posibilitatea de a obtine brevet de parasutist. Nu m-am astepatat sa fiu sefa de promotie, totul a fost un rezultat al pregatirii temeinice si al ambitiei personale”, marturiseste tanara.

Acum, la sfarsitul celor trei ani de studentie, Ariadna isi doreste sa continue sa isi perfectionez deprinderile si sa acumuleze cunostinte noi pentru a putea contribui pe mai departe la formarea viitorilor luptatori si specialisti militari din Armata Romaniei.

Felicitari Ariadna si mult succes in continuare pe acelasi drum al performantei!


Semper Una!


Album foto
Foto: Laurentiu Turoi si A&M Photo© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.