O noua promotie de ofiteri pregatita sa raspunda "prezent" la chemarea tarii


In acelasi timp luptatori, specialisti, lideri si buni cetateni, cei 271 de absolventi ai promotiei "Nicolae Balcescu - 200" au pasit astazi, 26 iulie, cu incredere pe un nou drum, obtinand noul statut, cel de ofiter.

Ceremonia militara de acordare a gradelor celei mai tinere generatii de ofiteri ai Armatei Romaniei s-a desfasurat pe platoul institutiei, iar alaturi de absolventii nostri au fost seful Statului Major al Apararii, general Nicolae Ciuca, comandantul Componentei Operationale Terestre si loctiitorul sefului Statului Major al Fortelor Terestre, general maior Dorin Blaiu, oficialitati publice locale si centrale, cadrele didactice si instructorii care le-au ghidat pasii, parinti si rude ale absolventilor.

Efortul depus si rezultatele obtinute pe parcursul anilor de studiu din institutia noastra au fost recompensate in aceasta zi unica din viata unui student militar, astfel ca, absolventii clasati pe locul I pe specializari universitare, arme si specialitati militare au primit premii si diplome de merit. Primul care i-a felicitat a fost comandantul Componentei Operationale Terestre si loctiitorul sefului Statului Major al Fortelor Terestre, general maior Dorin Blaiu, care le-a oferit diplome de merit si premii absolventilor clasati pe locul I.

Seful promotiei 2019 al Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", sublocotenent Ariadna-Ecaterina Guta, cea care s-a clasat cu media 9,59, prima la specializarea universitara Leadership militar, specialitatea militara Cercetare, a primit din partea Sefului Statului Major al Apararii, general Nicolae Ciuca, Emblema de merit "Stiinta militara" clasa a II-a si Stiletul personalizat, iar absolventii clasati pe locul I pe specializari universitare si specialitati militare au primit moneda sefului Statului Major al Apararii.

In semn de apreciere din partea Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, in anul in care se implinesc 50 de ani de existenta a acestei prestigioase institutii de invatamant superior din Romania, rectorul universitatii, prof.univ.dr.ing. Ioan Bondrea, i-a oferit slt. Andrei Vlad Vorobet, cel care a condus activitatea studentilor si a avut gradul onorific cel mai mare, Diploma de excelenta a absolventilor promotiei "Nicolae Balcescu-200".

Subinspector de penitenciare Raul-Daniel Malutan, absolvent clasat cu media 8,31 primul la specialitatea militara Finante-contabilitate, a fost premiat de catre directorul general adjunct al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, doamna comisar sef de penitenciare Ioana Morar.

La Serviciul Roman de Informatii s-a clasat pe locul I, cu media 8,08, sublocotenent Delia Alexandra Magraon, fiind premiata de catre seful Departamentului Comunicare si Cooperare, din cadrul Directiei Generale Management Resurse Umane si Organizare a Serviciul Roman de Informatii, doamna lt.col. Suzana Neacsa.

La Ministerul Afacerilor Interne s-a clasat pe locul I, cu media 9,43, subinspector Andreea Dolha. Diploma de merit i-a fost oferita de directorul general adjunct al Directiei Generale Management Resurse Umane, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, domnul comisar sef de politiei Valentin Minoiu.

Felicitari tuturor absolventilor! Pasii sa va poarte spre cele mai performante cariere!

SEMPER UNA!


Album foto
Foto: A&M Photo© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.