200 de ani de la nasterea patronului spiritual al Academiei Fortelor Terestre


Sambata, 29 iunie 2019, se implinesc 200 de ani de la nasterea patronului spiritual al Academiei Fortelor Terestre. Numele prestigiosului carturar, istoric si revolutionar Nicolae Balcescu a fost atribuit, in data de 13 decembrie 1952, institutiei militare de invatamant a carei succesoare si continuatoare de traditii militare este Academia Fortelor Terestre.

Cu acest prilej, in prezenta intregului personal al academiei, vineri, 28 iunie, lt.col. Radu Dinu, sef Sectie Stat Major, a evocat personalitatea si opera ilustrului conducator al Revolutiei de la 1848.

De asemenea, in contextul aniversarii bicentenarului „Nicolae Balcescu”, Academia Fortelor Terestre, in colaborare cu Muzeul Memorial „Nicolae Balcescu” si Primaria comunei Nicolae Balcescu, a organizat, astazi, 28 iunie, o serie de activitati cultural educative, in scopul promovarii valorilor si traditiilor nationale, a spiritului de corp si apartenentei la simbolul patronimic comun. Totodata, pana pe data de 15 iulie, toti cei interesati pot vizita expozitia foto-documentara „Nicolae Balcescu. Omul si epoca”, gazduita de Biblioteca Judeteana Astra Sibiu, corpul B.


Album foto
Foto: Elena Andrei, Cosmin Roman si A&M Photo© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.