172 de ani de invatamant militar romanesc


Intreaga comunitate academica militara sibiana a sarbatorit, joi, 13 iunie, 172 de ani de invatamant militar romanesc. Pentru a marca acest moment de referinta, Academia Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu” din Sibiu a organizat, pe platoul institutiei, un ceremonial militar.

Prima parte a evenimentului a cuprins intonarea imnului national, alocutiuni ale rectorului AFT, gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghita Barsan si ale invitatilor, si a continuat cu acordarea premiului “Nicolae Balcescu”. In acest an, premiul a fost oferit studentului plutonier adjutant Vlad Vorobet, pentru rezultatele deosebite obtinute la invatatura si pentru modul in care a reprezentat Academia si implicit Armata Romaniei, in strainatate.

Totodata, la ceas aniversar, ofiteri, cadre didactice, maistri militari si cadeti din cadrul institutiei noastre au primit distinctii militare pentru indeplinirea ireprosabila a misiunilor si obtinerea de rezultate meritorii, respectiv in semn de apreciere a rezultatelor obtinute la invatatura si la manifestarile studentesti. Ceremonialul s-a incheiat cu defilarea efectivelor academiei.

SEMPER UNA!

La multi ani, Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu”!


Album foto
Foto: A&M Photo© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.