Memorandum de colaborare intre Academia Fortelor Terestre si Institutul Militar Virginia din Lexington


O delegatie a Academiei Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu”, formata din doamna Marioara Patesan, decan al Facultatii de Stiinte Militare si domnul lt.col. Adrian Teodorescu, instructor avansat in cadrul Centrului de Pregatire Militara, a efectuat, in luna octombrie, o vizita la Institutul Militar Virginia din Lexington, Virginia, SUA in vederea semnarii unui memorandum de intelegere privind cooperarea academica intre institutiile noastre.

Intalnirea a avut loc in urma premiselor create in cadrul Forumului Academic Militar International, desfasurat in Budapesta, in luna iunie a anului trecut, cand reprezentantii institutiei noastre au avut un prim contact cu delegatia americana prezenta la eveniment si si-a propus initierea relatiilor de colaborare intre cele doua institutii.

Discutiile avute pe timpul vizitei delegatiei romane la Institutul Militar Virginia au vizat prezentarea ofertelor educationale ale celor doua institutii, stabilirea detaliilor privind realizarea schimbului de studenti si cadre didactice, incepand cu anul universitar 2018-2019, a perioadelor de desfasurare a mobilitatilor, a documentelor care trebuie intocmite de ambele parti si a costurilor pe care acestea le implica. In plus, s-a convenit si semnarea unui Acord Interinstitutional in cadrul Programului Erasmus+ intre cele doua institutii, avand in vedere posibilitatea finantarii in viitor a acestor tipuri de mobilitati de catre Comisia Europeana.


Album foto
© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.