Acord de colaborare cu Academia Militara a Fortelor Armate “Alexandru cel Bun” din Chisinau


In perioada 15-20 octombrie, o delegatie a Academiei Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu”, formata din trei ofiteri si doua cadre didactice, a efectuat o vizita la Academia Militara a Fortelor Armate “Alexandru cel Bun” din Chisinau, Republica Moldova, in scopul reluarii relatiilor de colaborare intre cele doua institutii.

Discutiile avute cu partenerul din Republica Moldova au vizat aspecte referitoare la concretizarea Acordului de Cooperare semnat intre cele doua institutii inca din anul 2017. Astfel, au fost prezentate ofertele educationale ale celor doua institutii pentru anul universitar 2018-2019 si conditiile de participare la evenimentele organizate de cele doua institutii in ceea ce priveste numarul de participanti si facilitatile oferite de cele doua institutii. Mai mult, s-a convenit si semnarea unui Acord Interinstitutional in cadrul Programului Erasmus+, avand in vedere posibilitatea finantarii in viitor a acestor tipuri de mobilitati de catre Comisia Europeana.

De asemenea, delegatia romana a avut posibilitatea sa viziteze facilitatile de pregatire ale ofiterilor din Republica Moldova si sa afle detalii referitoare la sistemul de invatamant superior din aceasta tara.


Album foto
© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.