„Abordari ale mediilor GIS in aplicatii de interes national civile si militare”


Departamentul Stiinte Tehnice din cadrul Facultatii de Management Militar a Academiei Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu”, in colaborare cu ESRI Romania, a organizat, vineri, 02 noiembrie, masa rotunda GIS DAY 2018 cu tema „Abordari ale mediilor GIS in aplicatii de interes national civile si militare”.

GIS Day, organizat in premiera in acest an la Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu”, este un eveniment care se desfasoara la nivel international si are ca scop prezentarea avantajelor oferite de aplicatiile dezvoltate cu ajutorul Sistemelor Informationale Geografice (Geografic Information System). GIS-ul poate fi utilizat in aproape orice domeniu pentru crearea hartilor care „comunica”, identificarea problemelor, monitorizarea schimbarilor, realizarea prognozelor, intelegerea tendintelor sau elucidarea problemelor si nu numai.

Cu ocazia intalnirii, reprezentantii Esri le-au prezentat cadrelor didactice civile si militare pachetul “Esri pentru Educatie” si au realizat demonstratii pentru culegerea datelor din teren, crearea si utilizarea simbologiei militare in diverse scenarii, analiza interactiva de vizibilitate, story maps sau analiza spatiala.


Album foto
© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.