Seful promotiei “Centenarul Marii Uniri” al Academiei Fortelor Terestre


Ca o consecinta fireasca a pregatirii temeinice, a placerii pentru cariera aleasa si a ambitiei personale, sublocotenent Sorina Denisa Potcovaru si-a continuat drumul performantei, devenind seful promotiei 2018 “Centenarul Marii Uniri” al Academiei Fortelor Terestre.

Originara din Arges, tanara si-a uimit parintii la varsta de 14 ani cand a ales sa urmeze cariera militara. A absolvit Colegiul National Militar “Dimitrie Cantemir” Breaza, si nu oricum, ci ca sef de promotie. Pasiunea ei pentru citit s-a materializat in premiile obtinute la olimpiadele nationale si internationale, rezultate ce i-au asigurat si admiterea fara examen la AFT, institutia noastra fiind singura ei optiune. A ramas in continuare la fel de ambitioasa, parcursul ei in academie fiind unul dominat de multa munca, responsabilitate si performanta. S-a clasat prima, cu media 9,73, la specializarea universitara Administratie publica, specialitatea militara Intendenta, iar rezultatele au izvorat dintr-o ambitie personala. „Mi-am urmat drumul, dar intotdeauna mi-am spus ca standardul nu trebuie coborat și ca este necesar sa gasesc cumva un echilibru. Din punctul meu de vedere, cheia succesului este munca și bineinteles sa iti placa ceea ce faci, pentru ca altfel este o munca in van”, marturiseste Sorina.

Nu o sa uite niciodata emotiile primul apel sau primele comenzi in calitate de student plutonier adjutant, mai ales ca in fata ei se aflau colegii, majoritatea baieti. Dar emotiile au fost date uitarii, iar faptul ca a facut parte din corpul gradatilor a determinat-o sa fie un exemplu pentru ceilalti, a excelat prin actiunile ei si a tratat fiecare indatorire cu seriozitate, toate acestea contribuind la definirea ei ca specialist, luptator, lider si bun cetatean. Pe langa calitatea de student militar pe care a avut-o pana acum, Sorina este, in paralel, studenta si la o a doua facultate, urmand cursurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, tanara fiind pasionata si de acest domeniu.

Acum, la sfarsitul celor trei ani de studentie, Sorina paseste cu incredere pe noul drum, culegand roadele unui parcurs de exceptie, titlul de sef de promotie certificand temeinicia pregatirii si a performantelor obtinute in institutia in care numele ii va ramane pentru intotdeauna gravat pe marmura ce cuprinde generatiile de tineri performanti ai AFT.

Felicitari Sorina si mult succes in continuare pe acelasi drum al performantei!

SEMPER UNA!


Album foto
Foto: Elena Andrei© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.