Ceremonia de acordare a gradelor de ofiter promotiei "Centenarul Marii Uniri"


Dupa trei ani in care au adaugat trese pe epoletii personalitatii lor, au marsaluit si si-au otelit bratul si inima, cei 238 de absolventi ai promotiei "Centenarul Marii Uniri" ai Academiei Fortelor Terestre au trait vineri, 27 iulie, bucuria reusitei prin trecerea la noul statut, cel de ofiter.

Ceremonia militara de acordare a gradelor s-a desfasurat pe platoul institutiei, iar alaturi de cei mai tineri ofiteri ai Armatei Romaniei au fost Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, Seful Statului Major al Apararii, general Nicolae Ciuca, Seful Statului Major al Fortelor Terestre, general-maior Ovidiu-Liviu Uifaleanu, oficialitati publice locale si centrale, cadrele didactice si instructorii care le-au ghidat pasii, parinti si rude ale absolventilor.

Efortul depus si rezultatele obtinute pe parcursul anilor de studiu din institutia noastra au fost recompensate in aceasta zi unica din viata unui student militar, astfel ca, cei 12 absolventi clasati pe locul I pe specializari universitare, arme si specialitati militare au primit premii si diplome de merit. Primul care i-a felicitat a fost Seful Statului Major al Fortelor Terestre, general-maior Ovidiu-Liviu Uifaleanu, care le-a oferit diplome de merit absolventilor clasati pe locul I.

Seful promotiei 2018 al Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", sublocotenent Sorina-Denisa Potcovaru, cea care s-a clasat cu media 9,73, prima la specializarea universitara Administratie publica, specialitatea militara Intendenta, a primit din partea Sefului Statului Major al Apararii, general Nicolae Ciuca, Emblema de merit "Stiinta militara" clasa a II– a si Emblema de Onoare a Statului Major al Apararii, oferind, de asemenea, diplome de merit pentru ceilalti absolventi clasati pe locul I.

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a oferit Stiletul personalizat si i-a felicitat pe ceilalti absolventi care au obtinut rezultate foarte bune la examenul de licenta si pe parcursul anilor de studiu.

Subinspector de penitenciare Florin-Cristian Gliganeanu, absolvent clasat cu media 8,21 primul la specialitatea militara Finante-contabilitate, a fost premiat de catre directorul general adjunct din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, doamna comisar sef de penitenciare Ioana Morar.

La Serviciul Roman de Informatii s-a clasat pe locul I, cu media 8,76, sublocotenent Ioana Cruciat, fiind premiata de catre Loctiitorul sefului Directiei Generale Management Resurse Umane si Organizare, din Serviciul Roman de Informatii, domnul col. Adrian Ionica.

La Ministerul Afacerilor Interne s-a clasat pe locul I, cu media 9,42, subinspector Mihai-Mircea Farcas. Diploma de merit i-a fost oferita de Directorul general adjunct al Directiei Generale Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, domnul comisar sef de politie Valentin Minoiu.

Dupa incheierea ceremonialului, sublocotenentul Ion Stefanoaia, de fata cu toti cei prezenti si sustinut de colegii sai, a cerut-o in casatorie pe iubita sa, iar cu emotii in glas, tanara a dat raspunsul mult asteptat de proaspatul absolvent.

Felicitari tuturor absolventilor! Pasii sa va poarte spre cele mai frumoase si mai performante cariere!

SEMPER UNA!


Album foto
Foto: Elena Andrei si Cosmin Roman© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.