Conferinta "Romania in NATO - 14 ani", la Sibiu


Studenti ai Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" au participat, joi, 14 iunie, la conferinta "Romania in NATO – 14 ani", eveniment de informare desfasurat sub cupola #WeAreNATO si organizat cu sprijinul Academiei Fortelor Terestre si al Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu.

In cadrul conferintei au fost prezenti reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale, ai structurilor NATO din Romania, ai Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" si ai Universitatii "Lucian Blaga", alaturi de autoritati publice locale. Din partea NATO a participat generalul de brigada Joseph D’Costa (U.S. Army), loctiitorul Directiei pentru Dezvoltarea Fortelor Intrunite din cadrul Statului Major Intrunit al Armatei SUA.

Evenimentul a reprezentat pentru tinerii participantii o oportunitate de a intelege modul de functionare al organismului politico-militar NATO, cat si implicarea comuna a fortelor armate in cadrul operatiilor si exercitiilor conduse sub aceasta egida. Totodata, cu aceasta ocazie, a fost organizata si o expozitie de tehnica si armament militar.

Dorind sa cunoasca mai in profunzime procesul de formare al ofiterilor din Fortele Terestre din Armata Romaniei, generalul de brigada Joseph D’Costa a efectuat si o vizita de documentare in cadrul Academiei Fortelor Terestre. Cu acest prilej, in cadrul briefingului comandantului, a fost prezentata misiunea institutiei noastre, realizarile si obiectivele propuse pentru a fi indeplinite in perioada urmatoare. Intalnirea s-a incheiat cu vizitarea laboratoarele, salilor de seminarii, amfiteatrelor si bazelor sportive in care se deruleaza procesul de invatamant.


Album foto
Foto: Roman Cosmin© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.