Ziua Academiei Fortelor Terestre : 171 de ani de invatamant militar romanesc


Continuatoare si succesoare a traditiilor educationale si institutionale a primei scoli militare de ofiteri din Romania, Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” a aniversat, astazi, 13 iunie, 171 de ani de invatamant militar romanesc. Cu aceasta ocazie, intreaga comunitatea academica militara sibiana a sarbatorit acest moment de referinta participand la manifestarile organizate de institutie la ceas aniversar.

Activitatile au debutat cu ceremonialul militar dedicat, in cadrul caruia, in semn de apreciere pentru sprijinul acordat Fortelor Terestre, seful Statului Major al Fortelor Terestre a conferit domnului Laurentiu Cosmin Balcu, inspector sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Cpt. Dumitru Croitoru” din Sibiu, Emblema de onoare a Fortelor Terestre.

Numele patronului spiritual al Academiei Fortelor Terestre, al istoricului si revolutionarului Nicolae Balcescu, a fost atribuit distinctiei care se acorda, incepand cu anul 2007, celor mai merituosi reprezentanti ai comunitatii academice militare sibiene. In acest an, premiul a fost acordat studentei plt.adj. Sorina Potcovaru, pentru rezultatele exceptionale obtinute in pregatirea academica, militara si fizica si studentei sg.maj. Lungu Petronela pentru rezultatele de exceptie obtinute in competitiile sportive, precum si pentru promovarea imaginii academiei la nivel national.

Activitatile au continuat cu „Ziua Portilor Deschise”, cand toti oaspetii au avut oportunitatea de a asistat la momente artistice sustinute de Muzica militara si corul academiei, prezentari de tehnica si armament, vizitarea bazei logistice a institutiei si expozitii de carte si fotografie.

Tot cu aceasta ocazie, Corpul Cadetilor „Gl.mr. Nicolae Uscoi” va organiza, incepand cu ora 20.00, un eveniment in cadrul caruia vor fi sustinute momente de muzica si dans.

SEMPER UNA!

La multi ani, Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu”!


Album foto
Foto: Elena Andrei© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.