ZIUA EROILOR SARBATORITA LA SIBIU


De Ziua Eroilor si praznicul Inaltarii Domnului, structurile militare din garnizoana Sibiu, in colaborare cu autoritatile publice locale, Mitropolia Ardealului si Asociatia Nationala Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Sibiu, au organizat, joi, 17 mai, manifestari dedicate dublei semnificatii ale acestei zile.

Ceremoniile solemne in onoarea eroilor cazuti pentru apararea patriei au debutat in aceasta dimineata pe platoul Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" Sibiu, unde s-a efectuat apelul solemn care a cuprins apelul eroilor si cel nominal.

In continuarea evenimentelor, a fost tinut un moment de reculegere de catre toti membrii institutiei noastre, iar in Cimitirul Eroilor din Padurea Dumbrava a fost organizata o ceremonie de depuneri de coroane si jerbe de flori.

Ceremonii similare au mai fost organizate la Monumentul Eroilor din fata Scolii de Aplicatie pentru Unitati Sprijin de Lupta ,,General Eremia Grigorescu”, Monumentul Eroilor din localitatea Ocna Sibiului, Monumentul Eroilor din localitatea Saliste, Monumentul Eroilor din localitatea Gura Raului si la Parcela Eroilor din localitatea Cisnadie.


Album foto
Text: Raluca Petrescu; Foto: Cosmin Roman si Elena Andrei© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.