Ziua Fortelor Terestre, sarbatorita la Sibiu


Ziua Fortelor Terestre si a Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta (patronul spiritual al Fortelor Terestre), a fost marcata si in acest an, la Sibiu, printr-o serie de manifestari organizate de structurile militare sibiene, in colaborare cu autoritatile publice locale si Mitropolia Ardealului.

Activitatile au inceput, la ora 08.00, cu ceremonia organizata pe platoul din incinta academiei, iar la "Monumentul ostasului din toate timpurile", din fata Cercului Militar, a avut loc o ceremonie dedicata aniversarii Zilei Fortelor Terestre ce a debutat cu alocutiunile oficialitatilor, fiind urmate de slujba religioasa si ceremonia de depunere de coroane si jerbe de flori. In incheiere, Garda de onoare a defilat pentru toti participantii prezenti la eveniment.

Manifestarile au continuat in incinta Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" cu "Ziua Portilor Deschise", unde cei peste 500 de elevi si prescolari care ne-au trecut pragul au participat la un program special, din care nu au lipsit standurile de prezentare a armamentului si tehnicii militare, atelierele de supravietuire si vizitarea bazei logistice a academiei. Noutatea acestui an a fost standul "Blind date with a book", organizat de Corpul Cadetilor "Gl. mr. Nicolae Uscoi", unde au fost oferite peste 100 de carti participantilor, avand ca scop promovarea cititului in randul tinerilor.

Simpozionul desfasurat in aula institutiei a fost evenimentul ce a incheiat manifestarile dedicate Zilei Fortelor Terestre.

La multi ani, multa sanatate si impliniri tuturor colegilor nostri din Fortele Terestre Romane!


Album foto
Foto: Cosmin Roman si Elena Andrei
Text: Raluca Petrescu© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.