CENTENARUL UNIRII BASARABIEI CU ROMANIA


Centenarul Unirii Basarabiei cu Romania a fost marcat la Sibiu, in zilele de 26 si 27 martie, de o serie de manifestari organizate de Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", in colaborare cu Asociatiunea Transilvana pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman - Astra, Cercul Militar Sibiu, Biblioteca Judeteana Astra din Sibiu, Universitatea "Lucian Blaga", Serviciul Judetean Sibiu al Arhivelor Nationale, Asociatia Nationala Cultul Eroilor "Regina Maria" si autoritatile publice locale.

Manifestarile dedicate aniversarii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania au debutat luni, 26 martie, la Biblioteca Judeteana ASTRA, cu vernisajul expozitiei tematice "100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania". Vizitatorii au putut vedea panouri informative si carti referitoare la contextul istoric al Unirii. Expozitia poate fi vizitata pana in data de 15 aprilie.

Activitatile au continuat marti, 27 martie, in Sala mare a Cercului Militar, cu desfasurarea simpozionului "Unirea Basarabiei cu Romania. Primul pas spre infaptuirea Marii Uniri". In debutul evenimentului, autoritatile locale prezente au sustinut alocutiuni, acestea fiind urmate de prezentarea unor comunicari stiintifice.


Album foto
Foto: Elena Andrei© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.