Student al Academiei Fortelor Terestre, multiplu campion mondial la arte martiale demonstrative


Atras inca din copilarie de cariera militara, Vlad-Sergiu Rarinca si-a indeplinit de curand un vis, acela de a imbraca haina militara, reusind sa fie admis la Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu. Studentul nu este pasionat doar de cariera armelor, de sapte ani practica un sport mai putin cunoscut in Romania, arte martiale demonstrative (musical forms), cadetul nostru fiind multiplu campion mondial.

Pentru Sergiu dorinta de a fi militar a existat dintotdeuna, dar totul a devenit mai intens in adolescenta cand, fiind in clasa a VIII-a, in cursul unei vizite de prezentare a carierei militare, un ofiter le-a impartasit din experienta lui, din frumusetile si satisfactiile pe care ti le ofera cariera armelor. Insa tanarul a avut o ezitare, a ales totusi un liceu civil, insa in tot acest timp gandul tot la visul lui din copilarie a ramas, si astfel a decis sa lupte pentru asta si sa imbrace haina militara. "Am vrut sa fiu sigur ca asta este ceea ce imi doresc, dupa cum se observa mi-a placut si am ajuns la Academia Fortelor Terestre. A fost singura mea optiune pentru facultate, am avut incredere in mine ca voi reusi si intr-un final, dupa multa munca, am ajuns unde mi-am dorit", spune cadetul.

La reusita sa de a deveni student militar a contribuit si faptul ca este un impatimit al sportului, si nu orice fel de sport, de sapte ani de zile Sergiu practica arte martiale demonstrative. Inainte de a practica musical forms tanarul nu a mai facut niciodata sport de performanta, dar vazand o demonstratie la un show televizat le-a spus parintilor ca si el vrea sa faca asta. "Sportul practicat se numeste musical forms, in principal, dar practic si autoapararea, ambele fiind categorii pentru competitii. Dupa primul antrenament am fost foarte entuziasmat, mi-a placut foarte mult si de atunci nu m-am lasat, am lucrat mult, mereu am progresat, am vrut sa devin din ce in ce mai bun. In acest sport toate miscarile trebuiesc sincronizate cu muzica de pe fundal, cand este o bataie trebuie sa fie si o lovitura, asta il face mai deosebit fata de alte sporturi. Implica un numar mare de tehnici, nu doar lovituri de pumn sau de picior, tehnici acrobatice si salturi. Sportul practicat se imbina foarte bine cu viata de student militar, as putea spune ca merg mana in mana.", marturiseste studentul.

Inceputul vietii de cadet nu a fost unul usor pentru Sergiu, dupa cum el insusi marturiseste, dar a reusit sa depaseasca cu brio toate provocarile. "Am parcurs cu bine pregatirea militara de baza. In timpul acesteia am participat si la o cupa mondiala in Cehia, Praga, unde am concurat la trei categorii. Antrenamentul pentru competitie a fost greu, deoarece nu am avut o sala unde sa imi exersez numerele complet, dar acest lucru nu a pus o piedica intre mine si concurs. Asta a fost dovada muncii mele de pana acum si de seriozitatea data in antrenamente, reusind astfel, in ciuda tuturor greutatilor, sa obtin la toate categoriile locul 1, devenind astfel campion mondial", povesteste cadetul.

Pe langa acest recent titlu obtinut, tanarul a mai participat, pe parcursul celor sapte ani, la mai multe competitii nationale si internationale de unde s-a intors victorios. in 2015 a concurat la "Judgement Day World Cup", din Bucuresti, unde a obtinut de doua locuri I, anul trecut a participat la "Campionatul National de Musical Forms”, ce a avut tot in capitala, unde a reusit sa urce de trei ori pe podium ocupand locul I, la "Campionatul European WKA/WTKA" din Bucuresti, unde a obtinut locul I si trei locuri II, si la "Campionatul Mondial WKA/WTKA", desfasurat in Italia, unde a obtinut patru locuri I.

Sergiu nu vrea sa se opreasca aici, pe viitor isi doreste sa insufle si altora pasiunea pentru acest sport si sa il faca cunoscut chiar si in domeniul pe care el a ales sa il urmeze. "Imi doresc sa continui aceasta activitatea a mea si in cariera militara. Vreau sa fiu instructor in aceasta academie si sa introduc acest sport in competitiile militare", conchide sportivul.


Album foto
Foto: Elena Andrei© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.