"LEONIDAS TROPHY" CASTIGAT DE REPREZENTANTUL AFT


In data de 17 septembrie 2017, Lt. Ene Cristian, plt.adj.pr. Sarosi Francisc, sd.cap. Alungulesa Alexandru si sd.frt. Miron Marius din Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" au dat curs invitatiei reprezentantilor Academiei Militare Elene de a participa la concursul de alergare pe distanta de 25 de km, intitulat "Leonidas Trophy".

Evenimentul organizat pe traseul cararii Anopea, cea pe care se crede ca a urmat-o oastea persana pentru a incercui pozitiile grecesti la Termopile, a avut menirea de a celebra faptele eroice ale celor 300 de spartani condusi de Leonidas care au pierit incercand sa opreasca cea de-a doua invazie persana in Grecia, din septembrie 480 i.Hr.

Cel care a trecut primul linia de sosire a competitiei la care s-au inscris aproximativ 750 de alergatori din Grecia, Bulgaria, Spania, Canada si Romania, a fost plt.adj.pr. Sarosi Francisc, care a parcurs cei 25 de km intr-o ora si 34 de minute. Ceilalti membri ai echipei noastre au terminat cursa in primii 50 de competitori, pe locurile 40, 41 si 49, reusind astfel sa demonstreze ca sunt posesorii unor calitati fizice si psihice demne de cei pe care i-au celebrat.

Castigatorul a primit din partea organizatorilor un trofeu din bronz care il reprezinta pe bravul rege spartan Leonidas.

Felicitari tuturor participantilor pentru efortul depus si pentru rezultatele obtinute!


Album foto

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.