Seful promotiei 2017 "Marasti, Marasesti, Oituz – 100" al Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Bălcescu"

A fost serios, staruitor, nu s-a descurajat niciodata in fata dificultatilor si a incercat sa faca totul la cel mai inalt nivel. S-a auto-motivat, i-a ajutat si pe ceilalti si s-a mentinut intotdeauna printre cei mai buni. Asa il putem descrie in cateva cuvinte pe sublocotenentul Alexandru Daniel Luta, seful promotiei 2017 "Marasti, Marasesti, Oituz – 100" al Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu".

Din propria initiativa, in clasa a VII-a, a mers si i-a spus mamei sale ca vrea ca pe viitor sa imbrace haina militara. Originar din Botosani, Alexandru a urmat Colegiul National Militar "Stefan cel Mare" Campulung Moldovenesc si a realizat ca aceasta este cariera pe care doreste sa o urmeze. A ales Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" fara sa stea pe ganduri, iar acum, dupa trei ani de studiu, spune ca a fost cea mai buna decizie pe care o putea lua. Nu o sa uite niciodata primul mars din Crint, sfaturile primite si amintirile create, spiritul de corp, dar si competitivitatea constructiva.

Pe Alexandru rar il vezi zambind si asta nu pentru ca nu ar avea motive, ci pentru ca seriozitatea si modul asumat si dedicat in care face totul se vad si pe chipul lui. Deviza pe care a urmat-o in anii de studiu a fost aceea ca daca vrea sa promoveze un exament trebuie sa stie totul, s-a automotivat, dar i-a motivat si pe ceilalti. S-a clasat primul cu media 9.70, la specializarea universitara Managementul organizatiei, specialitatea militara Comunicatii si Informatica, si a vrut asta in primul rand pentru parintii lui, sa ii faca sa se simta mandri. Faptul ca a facut parte din corpul gradatilor, fiind student plutonier adjutant, a reprezentat o responsabilitate in plus, dar si o piatra de temelie la formarea lui ca lider militar.

"Consider ca este foarte important sa nu iei nimic in gluma, sa fii serios, punctual si respectuos. Tot timpul cand am avut ceva de facut am facut. Mi-am vazut de treaba mea si am fost convins ca nu o sa am nimic de pierdut dupa. Academia te responsabilizeaza foarte mult si aici nu ma refer doar la functia de comanda, ci te face mai responsabil de timpul tau, de tot ce tine de tine. Dupa trei ani pot sa spun ca AFT chiar formeaza lideri militari, noi suntem elita. Noi vom fi cei care vom conduce structurile militare in continuare si care vom reprezenta Academia Fortelor Terestre. Este o munca dificila, dar foarte frumoasa", spune Alexandru.

La momentul inchiderii unui capitol, cel al studentiei, si deschiderii unuia nou, cel al carierei armelor, Alexandru culege roadele unei munci constante, titlul de "sef de promotie" certificand pregatirea temeinica si performantele obtinute in institutia in care numele ii va ramane pentru intotdeauna gravat pe marmura ce cuprinde generatiile de tineri performanti ai AFT.

Felicitari si mult succes pe viitor! Pasii sa te poarte spre cea mai frumoasa si mai performanta cariera posibila! SEMPER UNA !

Album foto
Foto: Petrica Maxim

© 2016 Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu". All rights reserved.